Acerola star - vitamín C


21 €

Unikátny produkt Acerola star - vitamín C od výrobca Starlife u nás nájdete po zľave za 21 €

ACEROLA ACEROLA STAR Acerola (Malpighia punicifolia) je ker s tehlovočervenými plodmi, ktoré obsahujú prírodný vitamín C, pričom jeho obsah je až 20-30 násobne vyšší ako v pomaranči Rastie predovšetkým v dažďových pralesoch v Brazílii a jej plody sa podobajú európskym čerešniam Pred rozvojom syntetizovania kyseliny askorbovej acerola slúžila ako hlavný zdroj vitamínu C je známe tisíce rokov najmä v Južnej Amerike, avšak do popredia záujmu vedcov sa dostala až v posledných rokoch Okrem toho obsahuje aj vitamín B6, bioflavonoidy a minerály, najmä železo, vápnik a horčík Maďarskí vedci zistili, že zložky aceroly sú schopné ničiť nádorové bunky a odporúčali ich používať ako doplnok pri liečbe rakoviny Medzi najvýznamnejšie účinky aceroly patrí: udržiavanie mladistvého vzhľadu pokožky a vlasov zkrášľujúce účinky boj proti nachladeniu chráni pred pôsobením voľných radikálov napomáha pri ochoreniach pečene a vysokom krvnom tlaku Najdôležitejšou zložkou je vitamín C, ktorého účinky sú nenahraditeľné inými doplnkami Vitamín C: má antioxidačné účinky podporuje tvorbu kolagénu, pre správnu činnosť ciev, kostí, pokožky , zubov a ďasien prispieva k správnemu fungovaniu nervovej sústavy, psychickej činnosti a obranyschopnosti organizmu zvyšuje absorbciu železa podporuje energetický metabolizmus znižuje únavu a vyčerpanie podporuje imunitný systém Už v roku 1747 škótsky lekár James Lind testoval citrusové ovocie na britských námorníkoch a takto objavil liek proti skorbutu Neskôr v roku 1928 bola v citrónovej šťave identifikovaná zložka – vitamín C Vedecké štúdie dokázali, že všetky rastliny a väčšina živočíchov si dokáže vyprodukovať potrebný vitamín C Človek však túto schopnosť nemá, preto si ho musí dopĺňať prostredníctvom potravy a výživových doplnkov Medzi hlavné zdroje vitamínu patri citrusy, zemiaky, paradajky, camu camu, acerola, pomaranče, petržlenová vňať, grepy, šípky, jahody, papaya, brokolica, kiwi, kapusta, čierne ríbezle, jablká V súčasnosti ho poznáme aj pod názvom kyselina L-askorobová Ako prvý kyselinu askorbovú izoloval nositeľ Nobelovej ceny dr Albert Szent-Gyorgyi Po ňom nasledoval aj Linus Pauling, nositeľ dvoch Nobelových cien Obaja zomreli vo veku 93 rokov Zvýšené dávky vitamínu C by mali užívať tehotné a dojčiace ženy, tiež predčasne narodení novorodenci, osoby pohybujúce sa v infekčnom alebo stresovom prostredí Fajčiarom sa odporúča dvojnásobná denná dávka Známe sú tiež prejavy spôsobené nedostatkom kyseliny L-askorbovej: spomalený rast kazenie zubov, narušenie stavby kostí, deformity kĺbov slabá odolnosť voči infekciám únava žaludočné problémy lámavé kapiláry znížená tvorba mlieka Bolo zistené: pacienti s infarktom myokardu majú dlhodobo nízku hladinu tohto vitamínu podávanie vysokých dávok vitamínu C vnútrožilovo predlžuje život ľuďom s pokročilým štádiom rakoviny o 3-10x vyfajčenie 1 cigarety dokáže spotrebovať 120 mg vitamínu C, prežitie veľkej emócie až 2000 mg Dávkovanie: 1 – 5 tabliet denne Zloženie: Malpighia punicifolia (Acerola, plod) 280 mg, vitamín C 60 mg (75% RDA), bioflavonoidy citrusových plodov, rutín, prírodná malinová aróma, paprika zelená extrakt z plodu, ríbezľa čierna extrakt z plodu RDA - odporúčaná denná dávka Cena: závisí od veľkosti balenia Obsah balenia: 60 tabliet Upozornenie podľa nariadenia komisie EÚ: Tento produkt je registrovaný ako doplnok stravy Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek Nie je určené ako náhrada pestrej stravy Neprekračujte odporúčané dávkovanie Ukladajte mimo dosahu detí Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale