Logo Logo
Arganový olej (Argan Oil) Energy
Arganový olej (Argan Oil) Energy
Krátky popis Dizajnový produkt Arganový olej (Argan Oil) Energy od výrobca ENERGY u nás nájdete takmer zadarmo za 21.1 €
Obvyklá cena
  • 21,10
Výrobca/Značka
ENERGY
Hodnotenie
Argan oil Arganový olej Je prírodný kozmetický olej, ktorý si bude pochvaľovať suchá pleť Je vhodný pre suchú, problematickú pleť, aj pre citlivú pleť Používať ho môžu dokonca i deti, neškodí ich jemnej detskej pokožke Arganový olej je skutočne univerzálny – po nanesení na mastnú pleť nepodporuje tvorbu mazu a nenecháva na nej mastný film Ak neviete, ako sa starať o pleť, začnite používať práve olej medzi olejmi – arganový olej zdravá pleť je to, po čom túži hádam každý z nás Zdravá pleť si vyžaduje starostlivosť a pozornosť a tie najkvalitnejšie výrobky na jej ošetrovanie Ak ešte váhate, ako sa starať o pleť čo najlepšie, siahnite po arganovom oleji, zázraku, ktorý je právom chránený nadnárodnou organizáciou Arganový olej na vlasy, arganový olej na pleť – tento olej je skutočne veľmi vhodný na starostlivosť o pleť a vlasy Ak si už pravidelne dávate olej na vlasy, vyskúšajte práve tento arganový, rozdiel uvidíte už po prvom použití Arganový olej získavanie Po stáročia bol používaný domorodými Berbermi, ktorí vedeli už dávno oceniť jeho vynikajúce vlastnosti Nazývajú ho tiež tekuté zlato alebo marocké zlato Získava sa z rastliny, konkrétne stromu zvaného arganovník, ktorý sa vyskytuje len v Maroku, Izraeli a Alžírsku Je tak vzácny, že oblasti, v ktorých sa pestuje alebo nachádza, sú chránené organizáciou UNESCO Juhozápad Maroka, kde je hojný výskyt arganovníka, je vyhlásený za biosférickú rezerváciu Arganový olej sa získava z plodov, na výrobu jedného litra oleja je potrebných až 30 kilogramov plodov, čo sa odráža i v jeho konečnej cene Zber i výroba oleja sa za stáročia nezmenili a celý proces prebieha ručne Plody sa nazývajú arganové orechy a prvým krokom po zbere je ich sušenie na slnku Keď sú dostatočne suché, odstráni sa škrupina a semená sa drvia pomocou kamenných mlynov Rozdrvené, zmiešané s vodou sa lisujú a výsledkom je arganový olej použiteľný na kozmetické účely – v tom prípade lisovanie musí prebiehať za studena a trvá 10 hodín, kým je vylisovaný 1 liter oleja Olej sa však používa i v potravinárskom priemysle, vtedy proces výroby prebieha trošku odlišne – pražením semien pred samotným rozdrvením Proces výroby je striktne strážený a dodržiavaný, len tak si arganový olej uchová všetky vzácne látky Účinné látky nachádzajúce sa v arganovom oleji Vitamíny Je to predovšetkým vitamín E, ktorý je známy svojimi účinkami na pleť a v spolupráci s vitamínom A, tiež sa nachádzajúcim v oleji, je mimoriadne pozorný k pleti a dokáže s ňou i vlasmi spraviť zázraky Vitamín E je veľmi silným antioxidantom a má schopnosť udržiavať v tele potrebnú hladinu esenciálnych mastných kyselín V arganovom oleji sa nachádza až jeho trojnásobok oproti iným rastlinám Je zodpovedný za elasticitu a pružnosť pleti, zabraňuje tvorbe vrások a spomaľuje starnutie buniek V oleji sa nachádza i vitamín F, ktorému sa pripisuje anti-aging efekt, vitamín F je teda zodpovedný za mladistvý vzhľad pokožky Mastné kyseliny Kyselina olejová a kyselina stearová, kyselina linolénová a ďalšie – esenciálne mastné kyseliny Karotenoidy červenožlté pigmenty nachádzajúce sa v rastlinách a živočíchoch, ktoré sú zodpovedné za ich charakteristickú farbu Obsahujú ich najmä rastliny so žltým, oranžovým a červeným sfarbením Majú vynikajúce antioxidačné účinky a chránia rastliny a živočíchy pred voľnými radikálmi – podporujú tak imunitný systém Pôsobia ako prevencia rakovinových ochorení, znižujú vysoký cholesterol Látky chránia kožu i pred UV žiarením Zlúčeniny Skvalen – organická zlúčenina, ktorá podporuje imunitný systém a má výrazné antioxidačné účinkySteroly – zlúčeniny blokujúce vstrebávanie cholesterolu tráviacim ústrojenstvom Sú tak bystré, že blokujú len zlý cholesterol, nie dobrý Liečivé účinky arganového oleja: Arganový olej je vo veľkej miere využívaný v kozmetickom priemysle, kde dokáže bojovať proti takým protivníkom ako sú lupienka či atopický ekzém a ekzémy rôzneho druhu Nepríjemným kožným ochorením je i akné – i v tomto prípade siahnite pokojne po arganovom oleji Jeho konzistencia je mastná, no nezanecháva mastný film – ľahko sa vstrebe do pokožky Neupcháva póry Poradí si i s psoriázou, veľmi nepríjemným kožným ochorením Antiseptikum Používa sa i ako urýchľovač hojenia popálenín, pretože má antiseptické účinky
Ďalšie produkty od výrobcu ENERGY
Ďalšie produkty v kategórii Beauty kozmetika