Logo Logo
Klas Super Bromelain + Papain
Klas Super Bromelain + Papain
Krátky popis Neodolateľný produkt Klas Super Bromelain + Papain od výrobca KLAS u nás nájdete takmer zadarmo za 34,90 €
Obvyklá cena
  • 34,90
Výrobca/Značka
KLAS
Hodnotenie
Klas Super Bromelain + Papain Enzýmy - výživové dopnky Výborná kombinácia dvoch proteolytických enzýmov z ananásu - bromelain a papáje - papaín Účinky hľadajte v odbornej literatúre, herbároch atď Podľa nariadenia Európskeho parlamentu a Rady európskeho spoločenstva č1924 / 2006 nesmieme žiadne účinky uvádzať Životodárne enzýmy V každej bunke sa súčasne uskutočňuje mnoho stoviek rôznych chemických reakcií, ktoré môžu prebiehať iba za určitých podmienok (teplota, tlak, pH ) Tieto podmienkyv bunkách nie sú vždy optimálne, a tak aby všetky bunkové procesy mohli byť realizované, je potrebné na pomoc prizvať biokatalyzátory zvanej enzýmy Enzýmy, látky bielkovinovej povahy, nachádzame vo všetkých živých systémoch a predpokladá sa, že aj jednoduchšie bunky obsahujú vyše 3000 enzýmov Život, tak ako ho poznáme, by bez enzýmov nebol možný - enzýmy, ako biokatalyzátory regulujúci rýchlosť fyziologických procesov, majú ústrednú úlohu v zdraví i chorobe Minerály, vitamíny ani hormóny nemôžu fungovať bez prítomnosti enzýmov Dýchanie, krvný obeh, spánok, trávenie, vstrebávanie živín, myslenie, pohyb, rast, zrážanie krvi, imunita, sexuálna aktivita, reprodukcie i napríklad zmyslové vnímanie - to všetko sú procesy závislé na aktivite metabolických enzýmovrozdelenie enzýmov Enzýmy môžu byť rozdelené do niekoľkých kategórií, najzákladnejšie delenie je na enzýmy endogénne (vyrábané naším telom) a exogénne (prijímanej v strave) Endogénne enzýmy sa ďalej delia na tráviaci a už spomínané metabolické V tráviacom trakte enzýmy rozkladajú potravu na jednoduchšie komponenty, ktoré sú ďalej spracované metabolickými enzýmy pre vývin, regeneráciu či údržbu nášho tela Tráviace enzýmy majú tri hlavné úlohy: proteázy trávia bielkoviny, Amylase štiepia cukry a lipas metabolizujú tuky Proteázy, ktoré štiepia proteíny na jednotlivé aminokyseliny, sa nachádza v žalúdku a tenkom čreve a patria medzi ne napríklad trypsín, chymotrypsín, peptidasy alebo Elastase Amylase sa vyskytujú vo vysokých koncentráciách v slinách v ústach, kde začína prvý natrávenie potravy, a v tenkom čreve Lipas sú produkované sliznicami žalúdka a tenkého čreva, tiež sa nachádza napríklad v materskom mlieku Ako pomôcť enzýmom v našom tele? Dôležité je tu poznamenať, že počas života každého jedinca môže byť vyprodukované len určité množstvo enzýmov, preto sú tvorené iba v rozsahu nevyhnutne nutné! Základným postulátom Enzýmové výživy podľa doktora Edwarda Howell je to, že "dĺžka života je nepriamo úmerná rýchlosti, s akou sa vyčerpáva enzýmový potenciál organizmu" Ak ľudské telo musí venovať veľkú časť svojho enzýmového potenciálu na tvorbu tráviacich enzýmov, následkom sú problémy celého organizmu - produkcia potrebných metabolických enzýmov poklesne a ich znížené množstvo nemusí stačiť k riadnemu fungovaniu tela Navyše enzýmy nemožno synteticky vyrábať a ich deficit kompenzovať, ako to je možné napríklad s vitamíny alebo minerály Je možné si teda enzýmy "šetriť na horšie časy"? Určite áno! Hoci sa dlhú dobu myslelo, že enzýmy prijaté v strave nemajú pre telo žiadnu hodnotu, pretože je zničí kyslé prostredie žalúdka, nie je tomu tak V prvých tridsiatich minútach po konzumácii jedla je sekrécia žalúdočných kyselín a enzýmov veľmi nízka a po túto dobu môžu exogénne enzýmy uľahčiť trávenie tým endogénnym Dr Howell vo svojom postulátu dodáva, že "zvýšený príjem enzýmov z potravy spomaľuje vyčerpávanie enzýmového potenciálu organizmu" Ak teda jeme stravu prirodzene obsahujúci enzýmy, môže náš organizmus produkovať menej tráviacich enzýmov a lepšie tak pokryť tvorbu tých metabolických Avšak aj toto má svoje úskalia Iba prírodné potravina v surovom stave má kompletné enzýmovú výbavu, ktorá je potrebná k jej rozštiepeniu - pri žuvaní dochádza k rozrušeniu bunkových štruktúr a premiešanie enzýmov s celým obsahom sústa, trávenie živín teda začína v ústach, aby ďalej pokračovalo v žalúdku a črevách, kde sa pridajú tiež tráviace enzýmy Ak však strava prešla tepelnou úpravou (viac ako 45 ° C), dochádza k nezvratným zmenám a k zničeniu obsiahnutých enzýmov a počas onej spomínané polhodinové periódy sa s potravou takmer nič nedeje V tomto medziobdobí môže byť navyše prijatá strava napadnutá potenciálne škodlivými mikroorganizmami, ktoré sme s ňou mohli prehltnúť, pretože enzýmy obsiahnuté v slinách štiepi iba cukry a proteíny aj tuky musí počkať A práve tu je tá pravá chvíľa pre podanie preparátu s tráviacimi enzýmami Ale moment, o niekoľko riadkov vyššie sa píše, že nemožno synteticky vyrábať enzýmové preparáty! To je tiež pravda, avšak je možné vyrobiť prípravky obsahujúce rastlinné či živočíšne enzýmy Najčastejšie sa používa pankreatín z pankreasu ošípaných, obsahujúce Amylase, lipas aj Protease, ďalej tiež bromelain získavaný z ananásu Bromelain štiepia bielkoviny a pomáha pri tráviacich ťažkostiach ako je pálenie záhy, plynatosť, zápcha, hnačka a vracanie Niekedy sa tiež uvádza, že uľahčuje chudnutie V malom množstve sa tvoria aj v ľudskom organizme, kde napomáha hojeniu rán Ďalším rastlinným enzýmom je papaín z nezrelé tropickej papáje Papaín sa aplikuje pri celiakii a chronickej hnačke, upokojuje žalúdočné ceste a tlmí zápalové ochorenia Výhody a hlavne dôležitosť tráviacich enzýmov sú neoddiskutovateľné Ako je to však so systémovej enzýmoterapie, ktorá v posledných rokoch zažíva doslova "boom"? Je dôležité uvedomiť si, že od vyššie popísané enzýmovej liečby sa táto terapia principiálne veľmi líšia Systémová enzymoterapia spočíva v orálnom podávaní zmesi enzýmov s predpokladom, že by sa mali vstrebávať cez sliznicu tenkého čreva a priaznivo ovplyvňovať imunitný systém Tvrdenie, že enzymoterapia urýchľuje liečbu zranenia, zlomenín, zápalov, kožných chorôb, ale aj onemie Dávkovanie: 3 x denne 1 tableta na lačno Neprekračujte uvedené denné dávkovanie Nie je učené pre deti do 3 rokov Ukladať mimo dosahu detí! Nie je určené ako náhrada pestrej stravy Skladujte v suchu pri teplote do 25 ° C v uzavretom obale Minimálna trvanlivosť do: údaj uvedený na etikete Upozornenie podľa nariadenia komisie EÚ: Tento produkt je registrovaný ako doplnok stravy Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek Nie je určené ako náhrada pestrej stravy Neprekračujte odporúčané dávkovanie Ukladajte mimo dosahu detí Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale
Ďalšie produkty od výrobcu KLAS
Ďalšie produkty v kategórii Klas produkty