Repkový olej BIO Podor


5,20 €

Vo zľave produkt Repkový olej BIO Podor od výrobca Podor u nás nájdete takmer zadarmo za 5,20 €

Repkový olej Rastlinné oleje Repkový olej patrí medzi najzdravšie rastlinné oleje s pozitívnymi účinkami na náš organizmus Zdravé oleje obsahujú väčšinou veľké množstvo nenasýtených mastných kyselín a vitamíny Nenasýtené mastné kyseliny predstavujú zdravé tuky, to znamená omega-3 mastné kyseliny, omega-6 mastné kyseliny a omega-9 mastné kyseliny Repkový olej je vyrábaný z čiernej repky metódou lisovania za studena To znamená, že je nereafinovaný, preto má v porovnaní s rafinovaným repkovým olejom výraznejšiu, intenzívnejšiu chuť a žltohnedú farbu Semená repky sa skladujú v priestoroch na to určených pri ideálnej teplote, ktorá ich chráni voči škodcom a znehodnoteniu 100% nefiltrovaný prírodný repkový olej je vyrábaný metódou lisovania za studena zo semien najlepšej kvality Výživové hodnoty v 100 g repkového oleja: Polynenasýtené mastné kyseliny: 31 g Nasýtené mastné kyseliny: 13 g Omega-3 mastné kyseliny: 8 % Omega-6 mastné kyseliny: 19 % Omega-9 mastné kyseliny: 65 % Vitamín E: 30 mg Obsahuje aj ďalšie biologicky aktívne látky, najmä tokoferoly a steroly Vďaka polynenasýteným mastným kyselinám (PUFA) repkový olej dokáže znížiť riziko vzniku kardiovaskulárnych ochorení Stačí jedna lyžička oleja denne Je jedným z najbohatších prírodných zdrojov omega-3 mastných kyselín Tie sa v prírode nachádzajú najmä v rybách ako sú makrely, lososy, pstruhy a slede Kyselinu obsahujú aj vlašské orechy a vo veľkej miere práve repkový a sójový olej Účinky omega-3 mastných kyselín: chránia organizmus pred srdcovo-cievnymi ochoreniami chráni pred infarktom pomáhajú udržiavať zdravý kardiovaskulárny systém zlepšujú imunitu priaznivo vplýva na nervový systém zlepšuje funkcie mozgu, pamäť a koncentráciujej príjem je dôležitý najmä počas tehotenstva Pôvodne bol repkový olej zatracovaný kvôli veľkému množstvu kyseliny erukovej, ktorá nemala na ľudský organizmus pozitívne účinky Zmenami metód pestovania a šľahtením repky bolo množstvo tejto kyseliny znížené na minimum a v súčasnosti patrí repkový olej medzi najzdravšie rastlinné oleje kvôli pomeru nenasýtených mastných kyselín V niektorých parametroch dokonca repkový olej prekonáva aj olivový olej Repka je jediná plodina, ktorá prešla tak drastickou zmenou v kvalite Zloženie repkového oleja v súčasnosti sa nedá porovnať s repkovým olejom, aký poznali naši predkovia Je dokázané, že najkvalitnejší repkový olej so zachovaním všetkých pozitívnych účinkov je ten, ktorý je lisovaný za studena Za najväčšiu výhodu repkového oleja je považovaný práve vysoký obsah kyseliny alfa- linolenovej, ktorá patrí do skupiny omega-3 mastných kyselín Obsah tejto kyseliny je v repkovom oleji dokonca vyšší ako v častokrát preferovanom olivovom oleji Obsahuje tiež kyselinu olejovú, ktorá má na starosti udržiavanie optimálnej hladiny cholesterolu v tele Použitie: Odporúča sa jeho používanie najmä v studenej kuchyni, aj keď určité druhy sú vhodné aj na tepelnú úpravu Pri tepelnej úprave sa prejavuje podobne ako panenský olivový olej Fritovanie sa odporúča len pri nižších teplotách Skladovanie: V neotvorenom stave sa odporúča skladovať maximálne 16 mesiacov na chladnom, suchom a tmavom mieste V otvorenom stave sa olej odporúča spotrebovať do 3 – 4 mesiacov, aby sa neznehodnotili vzácne zložky obsiahnuté v oleji Krajina pôvodu: RakúskoUpozornenie podľa nariadenia komisie EÚ: Tento produkt je registrovaný ako doplnok stravy Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek Nie je určené ako náhrada pestrej stravy Neprekračujte odporúčané dávkovanie Ukladajte mimo dosahu detí Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale

Ďalšie produkty od výrobcu Podor